Tilskuddsordninger

På denne siden vil du finne en oversikt over ulike tilskuddsordninger som kan være aktuelle for frivillige organisasjoner i vårt område.

Lokale tilskuddsordninger, eller tilskuddsordninger vi som frivilligsentral har kjennskap til fra før:

Det betyr ikke at vi har alle svarene, men dersom du ønsker å drøfte søknaden din med noen kan du ta kontakt så kan vi forsøke å hjelpe deg på veien. I tabellen er tilskuddsordningene sortert etter dato for søknadsfrist, og du kan klikke deg inn på lenken for å lese mer om søknadsordningen, kriterier og søknadsskjema. 

Søknadsfrist
Tilskuddsordning
22. februar
UDI, tilskuddsordning til aktiviteter for barn som bor på asylmottak: Støtte til å organisere aktiviteter for barn i asylmottak, slik at de får en mer meningsfull hverdag. Du kan søke hvis du er en enkeltperson, frivillig organisasjon eller annen ikke fortjenestebasert virksomhet.
1. mars
(Høstutlysning i september)
Gjensidigestiftelsen: Sommerutlysningen støtter lag og foreninger som vil tilby sommeraktiviteter for barn og unge. Det er også mulig å få støtte til sommerjobber som innebærer at ungdom planlegger og gjennomfører aktiviteter for barn og andre ungdom.

Søkermøte med gjennomgang av kriteriene for utlysningen og søknadsskjemaet samt tips og råd til de som ønsker å søke støtte finner du her: Søkermøte for sommerutlysningen 2023

1. mars
Amedia: Gjennom Lokalavisenes søknadsordning 2023 inviterer Amedias aviser lokale lag og foreninger til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge.
1. april
Østre Toten kommune, integreringstilskudd: Det overordnede målet med ordningen er å bekjempe utenforskap og bidra til økt deltakelse av nye grupperinger inn i lag og foreningers ordinære aktivitetstilbud.
1. april
Østre Toten kommune, kulturmidler: Det kan søkes kommunalt tilskudd til allment kulturarbeid, barne- og ungdomsarbeid, musikk og idrett.
1. april, 1. september og 1. desember

Sparebankstiftelsen DNB: Støtter tiltak innen kunst, kultur, friluftsliv, idrett, naturkunnskap, nærmiljøaktiviteter og kulturarv på Østlandet.
30. april
Totens sparebank Gaveutdeling: Banken ønsker å støtte gode tiltak som kommer allmenheten til gode. Barn og unge er en viktig del av målgruppen for bankens gavetildelinger.
1. mai
Elvia-fondet: Elvia ønsker å spille på lag med organisasjoner med prosjekter som spesielt gir nye muligheter til barn og unge samt miljø. Prosjektene spenner fra idrett, sanitetsforening, frivilligsentral, bibliotek, musikk, speidergruppe til velforening.  
Løpende søknadsfrist
Østre Toten kommune , arrangement- og prosjekttilskudd: Tilskudd kan gis både til organisasjoner og enkeltpersoner. Arrangementet/prosjektet må skje i Østre Toten, være åpent for alle og søker må ha kultur som hovedformål.  
Løpende søknadsfrist
Stiftelsen Dam, Helse: Søker må være tilknyttet/samarbeide med en av Stiftelsen Dams godkjente søkerorganisasjoner. Støtte til helseprosjekter- og tiltak rettet mot målgrupper i Norge som fremmer levekår, fysisk og psykisk helse, mestring, livskvalitet eller sosial deltakelse (prosjekter med økonomisk ramme 40 000 til 400 000).  

Løpende søknadsfrist
Østre Toten kommune, lokal fritidskasse: Ordningen kan bidra til å dekke kostnader til fritidsaktiviteter for barn og unge i skolepliktig alder, 6-19 år, som står i fare for utenforskap på fritidsarenaen grunn av økonomi.
Høst
Bufdir, tilskudd til inkludering av barn og unge: Målet med tilskuddsordningen er å legge til rette for at alle barn og unge skal ha mulighet til mestring og samfunnsdeltakelse. Tilskuddsordningen skal bidra til utvikling av åpne møteplasser, deltakelse på ferie- og fritidsaktiviteter og fullføring av utdanningsløp. Bufdir lyser ut tilskuddsmidler med forbehold om Stortingets endelige budsjettvedtak.


Andre tilskuddsordninger:

Her vil vi samle andre relevante tilskuddsordninger for frivillige organisasjoner. Denne listen er på langt nær fullstendig, så tips oss gjerne om du kjenner til andre ordninger som bør være med i oversikten. 

Søknadsfrist
Tilskuddsordning
16. februar
Tilskudd til mangfolds- og inkluderingstiltak i idrett og fysisk aktivitet: Lotteri- og stiftelsestilsynet forvalter en søknadsbasert ordning for tilskudd til mangfolds- og inkluderingstiltak i idrett og fysisk aktivitet. Med idrett og fysisk aktivitet menes både organisert idrett og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet, herunder friluftsliv.  

31. mars
30. september
Olav Thon Stiftelsen: Støtte til allmennyttige formål
1. april
1. oktober
Storebrands "Vi heier på"-konkurranse: støtte til ulike samfunnsnyttige prosjekter i inn- og utland. Prosjektene skal preges av mot og evne til å tenke nytt og annerledes, og være til glede og nytte for initiativtakerne og dem prosjektet retter seg mot.
1. april, 1. juni og 1. septemberByggtorgets Plankefond:  Her kan du søke om å få gjennomført små bygg og oppussingsprosjekter i ditt nærmiljø. 
30. april
31. august
Statskogmillionen: Støtteordning for friluftsliv og bruk av norsk natur
30. april
30. september
Equinor: Støtte til gode formål for barn, ungdom og studenter.
1. august
Prinsesse Märtha Louises fond: Støtter tiltak til glede for barn med funksjonshemming.
15. septemberOBOS Jubel
15. november (skisse)

Stiftelsen Dam, Utvikling: Søker må være tilknyttet/samarbeide med en av Stiftelsen Dams godkjente søkerorganisasjoner. Støtte til helseprosjekter- og tiltak rettet mot målgrupper i Norge som fremmer levekår, fysisk og psykisk helse, mestring, livskvalitet eller sosial deltakelse (prosjekter med økonomisk ramme 400 000 til 1 500 000).  

Ikke fastsatt, mulig juni

Stiftelsen Sophies Minde: Støtte til kultur, idretts- og fritidstiltak som bidrar til inkludering og styrker mulighetene til deltakelse for bevegelseshemmede.

Flere frister i løpet av året

Stiftelsen Fritt ord: støtte til prosjekter som bidrar til å fremme ytringsfrihet, offentlig debatt, kunst og kultur. Tiltakene som støttes skal komme allmenn­heten til gode og være offentlig tilgjengelige.
Flere ulike støtteordninger og frister
Søk tilskiudd: Innlandet fylkeskommune
Flere ulike støtteordninger og frister
Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU): LNUs støtteordninger gir barn og unge muligheter til å sette i gang med nye prosjekter og aktiviteter. LNU forvalter åtte støtteordninger (2022).

Flere ulike støtteordninger og frister
Norges idrettsforbund: Økonomi og støtteordninger: Informasjon og tips som kan bidra til en god idrettslagsøkonomi.



2024 © Østre Toten Frivilligsentral