Sommer på Totenåsen

Har du lyst til å oppleve mer av Totenåsen? I sommer får du muligheten til å bli med kjentfolk på tur ulike steder på åsen.

Det vil bli både kortere og lengre turer, og vi håper at du kan finne en tur for deg uansett hvor godt du kjenner åsen fra før - kanskje kan du oppdage et nytt område? Disse turene har blitt til i samarbeid med kjentfolk som har valgt ut en av sine favorittruter. Du kan lese mer om de ulike turene lenger ned på denne siden. Det kan også bli lagt til flere turer etter hvert. 

Det er værforbehold, så ved kraftig regn vil turen bli avlyst. Følg med på nettsiden vår eller Facebook for oppdateringer. På grunn av koronasituasjonen vil det ikke bli felles transport, men ta kontakt med oss om du er usikker på oppmøtested. Har du spørsmål, ta kontakt med oss på Facebook eller på telefon 480 45 307. Vi gleder oss til fine turer i hyggelig lag!

STILLVATNDALEN 
Dato: mandag 5. juli
Tidspunkt: 17.00
Oppmøtested: Torsætra
Turansvarlig: Mette Larsen


Bli med på en rundtur fra Stillvatndalen, om Fløyta, Fløytbrua, Gåstjernsdalen, Startjern, Gåstjernshøgda, ned Jyridalen og tilbake til Stillvatndalen. Denne runden er ca. 6 km i lett terreng, og passer for både ungdom og voksne. 

SKJELLUNGEN
Dato: mandag 19. juli
Tidspunkt: 17.00
Oppmøtested: Kvennomsætra ved Skjellungen
Turansvarlig: May Skjelstad og Unni Åslund


Denne turen går fra Kvennomsætra ved Skjellungen om Hemre Brennsætra, Høgtjern tilbake til  Kvennomsætra. Det blir en rast ved Høgtjern, så ta med deg niste. Vi går bortom Thomasstua og får litt informasjon om den på turen. Denne turen er ca. 7-8 km i lett terreng.

FRA KRAKK TIL KRAKK I LENSBYGDA
Dato: mandag 9. august
Oppmøtested: Lindholm/Lensbygda
Tidspunkt: 17.00
Turansvarlig: Lars Harald Bergheim

Tur til krakkene som er satt ut i området mellom Lensbygda og Tretjerna. Vær med og opplev flotte utkikkspunkt som er lette å komme til. Turen er på ca. 3 km i lett terreng, og passer for barn og voksne i alle aldre. 

TJUVÅSKAMPEN
Dato: torsdag 12. august
Oppmøtested: Oksbakken
Tidspunkt: 17.00
Turansvarlig: Anne Beate Bakken

Bli med på den tradisjonsrike turen til Tjuvåskampen i august! Turen er på 5-6 km tur/retur, og starter i slakt stigende terreng fra Oksbakken. De siste 100 høydemeterne er noe brattere, men dette er en tur som passer for både ferske og erfarne turgåere.

Toppvarden på Tjuvåskampen ligger på 812 moh., med en sikteskive som viser til topper i området rundt. Ved klarvær kan man se Gaustatoppen i vest, og blant annet Jotunheimen og Rondane mot øst. Du har også god utsikt over Totenbygdene fra Tjuvåskampen.

2024 © Østre Toten Frivilligsentral