nyby: Trenger du hjelp fra andre til å handle for deg?

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg som trenger hjelp av noen andre til å handle for deg i Nyby-appen, har vi samlet relevant informasjon for deg her.

Oppdragsgiver og frivillig
I det følgende er den som trenger hjelp til å handle kalt "oppdragsgiver", og den som utfører handleoppdraget kalt "frivillig". Vi anbefaler også begge parter å lese gjennom smittevernrutiner for frivillige

Legge ut forespørsel
Når du legger ut en forespørsel i Nyby, vil denne være synlig for alle de frivillige som har registrert seg i Østre Toten. Skriv gjerne hva du trenger hjelp til, når du har har behov for å få oppdraget løst (f.eks. "i dag" eller "i løpet av uka"), og hvilket område du bor i. Da vil de frivillige som bor i nærheten og som har mulighet til å løse oppdraget for deg ta kontakt. Nærmere detaljer avtaler dere på melding i Nyby etterpå. 

Bruk av Vipps
Noe av det dere må avklare på forhånd er hvordan dere skal gjøre det med betaling. Det foretrukne betalingsmiddelet vil være Vipps, og noen av butikkene i Østre Toten tilbyr betaling med Vipps. For å gjennomføre en sikker betaling med Vipps direkte fra oppdragsgiver til butikk har vi i kontakt med butikkene kommet frem til følgende anbefaling:

  • Når den frivillige står i kassen oppgir han eller hun totalsummen på SMS til oppdragsgiver.
  • Butikken setter eventuelt denne handelen på pause mens dette foregår dersom det kommer flere i køen.
  • Oppdragsgiver betaler til oppgitt Vipps-nummer og tar skjermbilde av at det er betalt, og sender dette til den frivillige som handler. Dette bildet vises frem til kassabetjeningen.  

Butikker som tilbyr betaling med Vipps i Østre Toten (pr. 20.03.2020):
Coop Kolbu (Vipps nr. 596453)
Coop X-tra Lena (Vipps nr. 95035911)
Coop X-tra Skreia (Vipps nr. 596433)
Kiwi Kapp (Vipps nr. 95820933)

Opprette konto i butikk
I noen av butikkene er det mulig å opprette en konto, slik at butikkene sender regning til oppdragsgiver en gang i måneden. Dersom Vipps ikke er et alternativ, må oppdragsgiver selv ta kontakt med butikken for å få opprettet en slik konto. 

Butikker som kan opprette regningskonto i Østre Toten (pr. 20.03.2020):
Coop Lund, Kiwi Lena, Rema 1000 Lena

Medisiner
Dersom den frivillige skal hente ut medisiner, må det fylles ut en digital fullmakt. Om det ikke er mulig for oppdragsgiver å fylle ut en digital fullmakt, må det gjøres en egen avtale med Frivilligsentralen på telefon: 480 45 307. 


Vi har vært i kontakt med alle butikkene i Østre Toten pr telefon, og vil oppdatere etter hvert som vi får opplysninger om at muligheten for de ulike betalingsløsningene endrer seg. 

Illustrasjonsbilde: nyby.no

2024 © Østre Toten Frivilligsentral