Mandag 3 Juli 2023
03.07.2023 kl. - 05.07.2023 kl., Lions Strandenga - Strandengvegen 110 - Biristrand
Ferie for fler - et gratis ferietilbud for barnefamilier
Mange barnefamilier har av ulike årsaker ikke mulighet til å dra på ferie med sine barn. Det å dra på ferie er en sosial opplevelse som alle burde få muligheten til å oppleve, så derfor dette tiltaket sommeren 2023.

Mange barnefamilier har av ulike årsaker ikke mulighet til å dra på ferie med sine barn. Det å dra på ferie er en sosial opplevelse som alle burde få muligheten til å oppleve, så derfor dette tiltaket sommeren 2023. Østre toten Frivilligsentral har søkt midler i Trogstadstiftelsen til at flere kan få en sommeropplevelse og dra på ferie over tre dager.

«Ferie for fler» er et gratis ferietilbud til ungdom og barnefamilier i Østre Toten, arrangert av Østre Toten Frivilligsentral. Det å delta på dette vil gi en positiv opplevelse så vel sosialt med andre som det å ha det sosialt med sine egne barn. Du vil her få muligheten til å utvide din bekjentskapskrets hvis du ønsker det.

Tidsrommet for ferien er 3. – 5. juli og oppholdet vil bli på Strandenga leirsted ved Mjøsa.

Vil du se bilder fra Strandenga finner du det på i Facebook gruppen: Lions Strandenga - en perle ved Mjøsa

Vi har leid hele området, så her vil det bli mulighet for mange friluftsaktiviteter som blant annet fisking (både fra land og i båt), kanopadling, bading, stemning rundt bålet, lage mat på bål, gå en tur langs Mjøsa, Frisbeegolf og mye mer. Ekstra utstyr i forhold til aktivitetene lånes ut. Alle aktiviteter vil være tilrettelagt for målgruppen og det legges vekt på at dette er et ferieopphold. Når det gjelder overnatting er det mulig både i hus og lavvo.

Under oppholdet er det voksne ledere til stede som er tilknyttet Frivilligsentral eller «Villtotningen Villmarksklubb». Dette er voksne som har erfaring fra det å jobbe som frivillig på flere felter. De er ikke med som fagpersoner, men som medmennesker. Det er viktig at alle deltagerne bidrar positivt til at dette er en god opplevelse for alle. Under oppholdet har foreldrene selv ansvaret for egne barn.

Invitasjon er sendt til alle foresatte i barneskolene i Østre Toten.

Synes du dette høres bra og spennende ut er det bare å søke på vår hjemmeside:

Hvem som får tilbudet avgjøres med utgangspunkt i kriterier satt av helsestasjon og Østre Toten Frivilligsentral. Søknadene blir behandlet av leder på disse to stedene. Disse personene har selvfølgelig taushetsplikt og behandler søknadene utfra det. Et viktig moment er at deltagerne skal ha det fint på ferie sammen og gruppen er bredt sammensatt av forskjellige deltagere. Det er ikke mulig å klage på eventuelt avslag på søknaden.

For at alle som er med på dette skal ha en god ferieopplevelse er det behov for at alle er enige om felles regler:

  • Alle skal behandle hverandre med respekt
  • Det er nulltoleranse for bruk av alkohol og andre rusmidler
  • Vi behandler inventar og utstyr pent
  • Det er forbudt med telefonbruk eller sosiale medier i fellesrom/fellesarrangementer
  • Stedets sikkerhet- og retningslinjer skal overholdes
  • Det er ikke lov til å ta bilde av andre mennesker uten godkjenning under oppholdet

Ved å sende søknad godtar du disse reglene. Foreldre har selv ansvar for at egne barn overholder reglene. Ved brudd på reglene kan det føre til hjemsendelse for egen regning, erstatningsansvar eller utestengning fra aktivitet.

Søknadsfrist: 18.06.2023.

Du kan forvente svar fra oss ca. 20.06.

Ta kontakt hvis noe er uklart eller du lurer på om dette kan være noe for deg/dere.

Påmelding er stengt
2024 © Østre Toten Frivilligsentral