PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aktiviteter ved Frivilligsentralen

AKTIVITETER VED ØSTRE TOTEN FRIVILLIGSENTRAL

 Mandag:

11:00 – 13:30

Åsgruppe. Tilbudet er åpent for alle. Her går man turer på Totenåsen, hvor man har det sosialt samtidig som man får «lea» seg litt. Oppmøte Lena stasjon og du får skyss herfra.

12:00 – 14:00:

Velkommen innom «Vaffelhjerte». Tilbudet er åpent for alle. Salg av kaffe og vafler. Sted: Lena Stasjon.

14:45:

Leksehjelp for ungdomsskole elever. Sted: Lena stasjon. Deltagere etter avtale med lærere på u-skolene.

 

Tirsdag:

11:00:

Gå gruppe for menn (i lik ukenummer, annenhver tirsdag). Dette er en gruppe spesielt for menn som sliter litt med sosiale ting. Oppmøte Lena Stasjon.

13:00 – 15:00:

Salg av hjemmelaget suppe. Her er det salg av suppe for 65+. Sted: Lena stasjon.

17:00 – 19:00 (Oppstart mars 2017)

Språkkafe. Dette tilbudet er for alle men med hovedvekt på flyktninger. Målet her er å lære seg norsk i praksis, hvor man lager mat, og spiser sammen. Sted: Lena videregående.

 

Onsdag:

11:00 – 14:00

Uttrykk gjennom form og farger. Dette er en gruppe hvor man lærer seg å lage småting som å male på glass, lage ting for gjenbruk. Denne gruppa har faste deltagere og blir støttet av Folkeakademiet med krav om 75% oppmøte. Sted: Godshuset.

17:00 – 20:00:

Lenatreffet. Dette er ett lavterskel tilbud hvor man spiller spill, har forskjellige temakvelder, diskotek, og tilrettelagt kino. Sted: Godshuset.

 Tilrettelagt kino er første onsdag i hver måned med oppmøte på biblioteket på rådhuset.

 

Torsdag:

10:00 – 11:00

Ute-trening. Dette er en gruppe i samarbeid med Frisklivssentralen hvor man har forskjellige øvelser i friluft. Du trener ut fra egne forutsetninger. Oppmøte: Lena stasjon.

11:00 – 13:00

Kaffe-treff. Dette er et tilbud som er åpent for alle, hvor man kan komme innom og kjøpe seg en kopp kaffe og slå av en prat og ha det sosialt. Sted: Lena stasjon.

11:00

Ruslegruppe. Dette er en gruppe for alle hvor man rusler korte turer forskjellige steder og hvor man har det sosialt. (Oppstart april/mai 2017). Oppmøte Lena stasjon.

15:30 (Tredje torsdag hver måned)

Sorggruppe. Dette er en gruppe for de som har opplevd brå død i nær relasjon. Sted: Lena Stasjon. Ta kontakt med Frivilligsentral hvis du ønsker å delta i denne.

 

Andre aktiviteter/tilbud:

Frivilligsentralen har i samarbeid med Østre Toten folkebibliotek datakurs to ganger i året, ett på vårparten og ett på høsten. Her lærer man det aller grunnleggende innenfor datamaskin, tekstbehandling og internett.

Vi har også andre aktiviteter og tilbud i løpet av året som vil bli lagt ut på våre hjemmesider, vår Facebook side og annonse i Totens Blad.

Det blir også lagt ut aktivitetskalender regelmessig på våre hjemmesider og Facebook side ved endringer og oppdatering av aktiviteter.

 

Datahjelp. Frivilligsentral tilbyr generell hjelp vedrørende praktisk databruk. Ta kontakt så hjelper vi deg.

25. januar er det oppstart av Seniornett i Østre Toten.

 

 

 

Sorggruppe


Dette er en gruppe hvor deltagerne har mistet noen i en brå og uventet død. Som deltager møter du likesinnede og får bearbeidet og snakket med noen om dine følelser i forhold til dette. Deltagerne her har taushetsplikt. Denne gruppen bør være de samme deltagerne hver gang så langt det er mulig. Det er muligheter til at flere kan delta her.   Gruppen har møte en gang pr. mnd.-fortrinnsvis på torsdag ettermiddag. Ta kontakt med Frivilligsentral så tar vi en prat.

Friluftgruppe for menn


Dette er en gruppe hvor deltagerne har noen utfordringer i livet sitt i forhold til sin psyke og hvordan takle hverdagen. Denne gruppen har en leder som har lang erfaring
med hvordan man hjelper mennesker med utfordringer.
Gruppen har utgangspunkt fra Frivilligsentral og møtes annenhver tirsdag i ulik uke. Oppstart for høsten er den 13.august. Vi har plass til to stykker til i denne gruppa så ta kontakt hvis dette er noe for deg :)